Recent forum postings ...
Yesterday
Fly KLM Mon CTL
2 days ago
SCHEDULE FLIGHT BOEING 737
3 days ago
Law and rules in KLM VA
2021-04-04
Flying a Tour.
ACARS landing rate not properly calculated
Cost index


 
Historische Vluchten

Van harte welkom,

Eindelijk gaat het dan toch gebeuren ... het maken van je eigen historische vlucht van Amsterdam naar Batavia of van Londen naar Melbourne.

Wat ging er eigenlijk allemaal aan vooraf? Wij zullen je een voorproefje geven hoe het allemaal is gekomen.

Van kinds af aan was Albert Plesman, net zoals Anthony Fokker al gefasineerd door de luchtvaart. Op 7 oktober 1919 wordt de N.V. Koninklijke Luchtvaartmaatschappij voor Nederland en Koloniƫn(KLM) opgericht door acht zakenlieden. De luitenant-vlieger Albert Plesman werd administrateur, en later directeur. Koningin Wilhelmina verleende de maatschappij bij oprichting het predikaat koninklijk. Het KLM hoofdkantoor werd gevestigd aan de Herengracht in Den Haag.

De eerste passagiersvlucht werd door de KLM gemaakt op 17 mei 1920 van Londen naar Amsterdam. Aan boord waren als passagiers twee journalisten, en Engelse kranten als bagage. Enkele maanden later kocht de KLM zijn eerste vliegtuig, de D.H.-9 die maximaal twee passagiers kon vervoeren

Op 1 oktober 1924 werd met een Fokker F.VII vliegtuig de eerste commerciƫle intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Batavia volbracht. Het traject moest in 22 dagen worden afgelegd. Piloten keken uit naar kerktorens, rivieren en steden etc.

Het volgende is belangrijk:

  • menu Geschiedenis
    als je meer wilt weten over de geschiedenis van de KLM
  • menu Vliegtuig Types
    als je meer wilt weten over de verschillende vliegtuigtypes
  • menu Vlieg Simulatie
    als je wilt starten met jouw eigen historische avontuur!