Recent forum postings ...
Yesterday
Fly KLM Mon CTL
2 days ago
SCHEDULE FLIGHT BOEING 737
3 days ago
Law and rules in KLM VA
2021-04-04
Flying a Tour.
ACARS landing rate not properly calculated
Cost index


 
KLM-VA Flight Academy

Op de KLM-VA Flight Academy kunnen KLM-VA piloten leren vliegen als professionals. Vanaf begin 2015 is er een nauwe samenwerking met de Flight Academy, www.flight-academy.nl, tot stand gekomen.

Natuurlijk staat het reguliere programma van de Flight Academy open voor onze piloten. Maar in aanvulling op het normale programma dat de Flight Academy aanbiedt, hebben we enkele speciale arrangementen voor KLM-VA piloten afgesproken.

De modules in de onderstaande tabel worden exclusief voor KLM-VA piloten aangeboden. De selectie van de modules is gebaseerd op suggesties en meningen van onze piloten. Elk van deze modules neemt maar een paar uur aan voorbereiding en oefening in beslag, dus je zit er niet voor een lange periode aan vast, maar kunt ze één voor één volgen. En je hoeft ze ook niet in een bepaalde volgorde af te werken, pak er je favoriet(en) uit. Sinds begin 2017 rekent de Flight Academy € 2,50 voor iedere module. In het onderstaande schema staan de eerste 9 modules die we aanbieden opgesomd.


   [NB: Module 9 “IAF” pas na het aflsuiten van module 4 “Holding Pattern”]

Zoals je ziet zit er interessante leerstof voor alle niveaus in, van nieuweling tot oude rot is er wel iets van belang dat je als piloot zou willen beheersen.

Hoe werkt het?

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een van de modules en een avondje wil leren en oefenen, stuur dan een mailtje aan coordinator-fa@klm-va.nl. De coördinator zal er voor zorgen dat je wensen op trainingsgebied zo goed mogelijk worden ingevuld.

Als je wensen hebt voor nog aanvullende modules, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Coördinator of plaats een post in de Q and A sectie van het forum. Als er genoeg belangstelling voor is, dan stellen we aanvullende modules beschikbaar.

Nog vragen? Neem contact op met de coördinator of plaats een post in de Q and A sectie van het forum.