Recent forum postings ...
Yesterday
Fly KLM Mon CTL
2 days ago
SCHEDULE FLIGHT BOEING 737
3 days ago
Law and rules in KLM VA
2021-04-04
Flying a Tour.
ACARS landing rate not properly calculated
Cost index


 
Hoe kan ik meedoen?

Allereerst: om te kunnen vliegen voor de KLM-VA moet je lid zijn van IVAO en/of Vatsim, omdat al onze vluchten online worden uitgevoerd op een van die netwerken.

Mocht je dat nog niet hebben gedaan, vraag dan eerst een lidmaatschap aan op het netwerk van jouw keuze.

Oké, nu je een Vatsim- of IVAO-ID hebt, kun je doorgaan met de aanvraag. Hieronder zie je een aantal knoppen. Elke knop is gemarkeerd met een korte omschrijving van jouw huidige status met betrekking tot de netwerken. Kies de knop die jouw status omschrijft:

IVAO

Vatsim

Als je benieuwd bent wat de verschillen zijn voordat je op de betreffende knop drukt, lees dan verder:

  • IVAO FS1 en FS2 piloten moeten deelnemen aan een schriftelijke test met basisvragen over de luchtvaart
  • IVAO FS3 en Vatsim P0 piloten mogen deze test overslaan
Beide bovengenoemde categorieën zijn na toelating Candidate First Officer. Dit is een rang voor beperkte tijd. Je moet deze rang binnen 1 jaar na de toelatingsdatum verlaten door First Officer te worden. Er zijn twee manieren om deze rang te verlaten:
  1. Doe een praktische test met de Cessna 172 of vergelijkbaar toestel op EHGG Airport
  2. Maak meer dan 50 vlieguren

Als je een PP of hoger bij IVAO of P1 of hoger bij Vatsim hebt, dan wordt je onmiddellijk toegelaten als First Officer zonder dat je tests hoeft uit te voeren.

Houd er ook rekening mee dat de rang van Candidate First Officer op een andere manier beperkingen heeft: je hebt nog geen toegang tot een aantal KLM-VA services (Forum-toegang en toegang tot Tours en PQI zijn uitsluitend beschikbaar voor FO en hogere rangen). Het is echt ons doel om jullie allemaal zo snel mogelijk als volledig gekwalificeerde leden aan boord te hebben!

Enkele slotopmerkingen:

  • Na toelating als (Candidate) First Officer, ben je helemaal vrij te kiezen met welk vliegtuig en waar je maar heen wilt vliegen, om plezier te hebben en te genieten van je lidmaatschap. De enige verplichting die je hebt is dat je ten minste één vlucht per maand maakt.

  • Voor wie vertrouwd is met flowcharts: hieronder een diagram dat de verschillende mogelijkheden om toe te treden in het kort weergeeft:

Het KLM-VA team