Recent forum postings ...
Today
IVAO servers in error
Yesterday
KLM Livery Colours - FSLabs A320
2021-05-11
Where can i find active rwy in use on the airport
Schiphol reopens the Polderbaan on May 15
2021-05-10
KLM 75 years to New York
2021-05-06
The future of aviation?


 

´╗┐Als KLM piloot moet je tegenwoordig met de tijd meegaan. Door steeds meer kostenbesparende maatregelen moet er steeds meer samengewerkt worden met andere luchtvaartmaatschappijen. Ook voor de piloten betekent dit een aanpassing om aan het werk te kunnen blijven. Er zijn steeds meer piloten die "bijbaantjes" hebben zoals het grondpersoneel gaan assisteren of in sommige gevallen zelfs hun collega's in de bagage afhandeling te helpen. Om de kosten zoveel mogelijk te beperken is het heel belangrijk dat de vluchten die jij als captain uitvoert geen vertraging mogen oplopen. Jij zorgt er voor dat je op tijd vertrekt, de vluchttijden worden nageleefd en dat alle passagiers en cargo op tijd aan boord zijn. Hiervoor zijn in deze toer KLM points te verdienen. Zie de algemene voorwaarden voor de uitleg. Sinds 2003 is KLM gefuseerd met Air France waardoor KLM SkyTeam lid is geworden. Dit moest de werkgelegenheid garanderen. Wat toen niet voorzien was is dat de brandstofprijzen steeds maar hoger werden. Daaroverheen kwamen nog sterke tegenvallers zoals S.A.R.S. en de vogelgriep epidemie, waardoor de passagiers-tak van het concern een zware klap kreeg te verwerken omdat de mensen niet meer durfden te reizen. Intussen zitten we in een wereldwijde financiele crisis die ook zijn weerslag heeft op het huidige luchtverkeer. Tot op heden is het gelukkig nog niet echt merkbaar in het passagiersvervoer maar de cargo-tak heeft er wel aanzienlijk last van. Om verdere bezuinigingen door te voeren proberen we onze piloten in de cabine te houden door ze uit te lenen aan andere luchtvaartmaatschappijen. Gelukkig zijn onze "jongens" zodanig populair (mede door de goede training hier in Nederland) dat ze zelfs vluchten mogen maken buiten SkyTeam om. Het voordeel is dat onze piloten daardoor kriskras door Europa kunnen vliegen en derhalve ons continent kunnen ontdekken. Deze tour brengt ons dan ook door de meeste landen van Europa. De vluchten worden gemaakt met diverse Fokkers, Boeings, Airbussen, Embraer's etc. Met maar liefst 53 vluchten worden bijna alle grote en een aantal lokale vliegvelden aangedaan. Lees de aanwijzingen per vlucht zorgvuldig door. Want KLM-VA zal streng zijn in het valideren van de vluchten. Gebruik dus de juiste vliegtuigen of de aangeven vervangende vliegtuigen.


De beloning voor een complete tour is een badge op je profiel pagina

Maar dat is niet alles. Zoals eerder al vermeld in deze introductie kunnen er met deze tour KLM points verdiend worden met een meer of minder perfect uitgevoerde vlucht.
In deze tour zijn maximaal 30 KLM points per leg te verdienen.
Ga naar de kaart en click op je eerste / volgende leg!


KLM Points system:
 • Exacte of kortere push back/onblocks tijd
 • 25 punten
 • Push back/onblocks binnen 10% tijdslimiet
 • 10 punten
 • Aangegeven toestel
 • 5 punten

Strafpunten:
 • Vliegtuigtype uit andere categorie (CAT B ipv CAT C of omgekeerd): -25 punten
 • CAT A en/of CAT D: Leg afgekeurd

De algemene voorwaarden voor alle vluchten zijn:
 • Zet in het vluchtplan bij "Other information": EURO14 (en KLMVA)
 • Alle vluchten dienen op aangegeven volgorde en online op IVAO of Vatsim gevlogen te worden met real weather en real time
 • Een disconnectie van maximaal 30 minuten wordt toegestaan (in verband met een crash van de simulator en/of computer) om je computer te herstarten
 • Vluchtduur mag maximaal 10% afwijken van de vluchten in de real world. Dit staat aangeven per leg. Let op: de aangegeven tijd is de Push back/On block tijd (niet take-off/touch down tijd)
 • De aangegeven of vervangende vliegtuigtypes gebruiken: Livery niet verplicht. Vervangende vliegtuigen voor CAT B zijn: Embraer 170/175/190/195, Avroliner RJ85, RJ900, Fokker F50 en F70/F100 en DH4. Vervangende vliegtuigen voor categorie CAT C zijn: Airbus A318, A319, A320 en A321. Ook alle type Boeing 737 vallen hieronder. CAT A en CAT D zijn uitgesloten van deelname in deze tour. (Dus geen SEP, B747, B777, A330, A340, A380 etc etc.) Dit staat per leg aangegeven.

Succes en happy landings!