Recent forum postings ...
Yesterday
Fly KLM Mon CTL
2 days ago
SCHEDULE FLIGHT BOEING 737
3 days ago
Law and rules in KLM VA
2021-04-04
Flying a Tour.
ACARS landing rate not properly calculated
Cost index


 

Zomaar een week uit het leven van een werkpaard met de naam Patrijs

Waar gaat deze tour over?
Na 5 jaar is het tijd geworden om de 737 Workhorse Tour te vernieuwen. De eerste 737 Workhorse Tour was immers één van de meest succesvolle tours in de geschiedenis van de KLM-VA.

Deze nieuwe tour biedt je de mogelijkheid om een week vliegactiviteit van een van KLM's 737-800 werkpaarden, de PH-BXW "Partrijs", te herbeleven.

In tegenstelling tot de eerste editie van de Workhorse Tour hebben we nu een denkbeeldige week uit het leven van de PH-BXW genomen. Hoewel in deze tour sommige vluchten in het schedule werkelijkheid zouden kunnen zijn, hebben we toch bestemmingen toegevoegd die veel verschillen van de echte. Op die manier hopen we de 40 legs ook niet te saai te maken voor onze hardcore 737 piloten die al alle scheduled flights voor de 737 hebben gemaakt. Bovendien hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om behoorlijk wat moeilijke vliegvelden in de lijst op te nemen. Soms is een nadering een uitdaging op zich, soms is de landingsbaan vrij kort, soms zijn wind en weer spelbrekers voor een soepele landing…

Wat is de bedoeling?
 
Omdat veel van onze piloten zich pas na de geldigheidsperiode van de eerste editie bij onze VA hebben aangesloten en daardoor de extra's van de eerste editie met een beperkte geldigheid misten, hebben we nu besloten om geen tijdslimiet te stellen aan de geldigheid van deze tour. Dat betekent dat je deze tour kunt vliegen totdat we aankondigen dat deze wordt gesloten. Deze beslissing heeft ook gevolgen voor de beloningsregeling. Het is niet haalbaar om uitgebreide beloningsregelingen voor een langere periode te hebben, omdat dan elke vlucht handmatig moet worden beoordeeld. Alle beoordelingen worden nu automatisch uitgevoerd.

Met elke leg kun je de normale company points verdienen: 5 voor de leg en 5 als je een correcte Pirep van de vlucht indient.

Bovendien verdien je, zoals bij elke tour, 25 extra punten per leg als:
 • je hebt de juiste opmerkingen "WH737/2020" en "KLM VA" of "KLMVA" vermeld in je vluchtplan
 • je vluchtplan het correcte vliegtuig vermeldt
 • de legs in de juiste volgorde zijn gevlogen

En uiteindelijk kun je 10 bonuspunten per leg verdienen als:
 • de tijd tussen off- en on-blocks valt binnen de gestelde grenzen

Je kunt echter 5 van deze 10 bonuspunten verliezen als:
 • je het aangegeven vluchtnummer niet als callsign voor deze vlucht gebruikt

Als je alle legs hebt voltooid en ten minste 350 bonuspunten uit 40 legs hebt behaald, dan heb je de tocht voltooid en ontvang je 150 bonuspunten en de badge "Extended Workhorse Tour B737" op je profielpagina.

Succes en happy landings!